Rozsos tökhasábok tepsiben recept

Recept elkészítése:

 Rozsos tökhasábok tepsiben recept

Hozzávalók:
1 kg-os fiatal főzőtök,
10 dkg rozspehely,
2 tojás,
2 dl tejföl,
4 evőkanál olaj,
1 teáskanál ecet,
1 csokor kapor,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 teáskanál porcukor,
1 teáskanál só.

Elkészítés:

      A tököt félbevágom, magházát kikaparom és meghámozom. Egyforma, keskeny hasábokra vágom. Megsózom, és 10 percre félreteszem. Közben előkészítek egy akkora tepsit, amekkorába a tökhasábok egy sorban elférnek. A tepsit egy evőkanál olajjal kikenem. A sós tököt egyenként belemártom a rozspehelybe, majd a tepsire teszem, jó szorosan egymás mellé. A megmaradt rozspelyhet belekeverem a tejfölbe. Hozzáöntöm a felvert tojásokat, a megmaradt olajat, a megmosott és finomra vágott kaprot, a pirospaprikát és a porcukrot, valamint az ecettel is összekeverem. Az öntetet rálocsolom a tökre, és az előmelegített forró sütőben (fedetlenül) addig sütöm, amíg a tetején egybefüggő piros-barna kéreg nem keletkezik. Ha a család nagy étkű, párolt rizst is kínálok hozzá.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: