Rántotta 2. (virslivel vagy karfiollal) recept

Recept elkészítése:

 Rántotta 2. (virslivel vagy karfiollal) recept

Hozzávalók:
2 db nagyobb tojás,
kevés (nem sok!) zsír - lehetőleg libazsír, (semmiképpen sem margarin!),
1 esetleg 2 evőkanál torma,
1 db közepes méretű paradicsom,
2 pár bármilyen főtt virsli vagy virsli helyett 1 db nagyobbacska főtt karfiol,
1 karéj kenyér,
só,
reszelt sajt (ízlés szerint minél több).

Elkészítés:

      Lereszeljük a sajtot, apróra aprítjuk a paradicsomot, és vele a megfőzött virslit vagy a karfiolt. Feltörjük és felkeverjük a tojásokat (kevés sót bele) -(Nagyláng) Felmelegítjük a zsírt. Ha már elég meleg, akkor beleöntjük az aprított virslit vagy karfiolt a paradicsommal. Fedőt rájuk, hadd élvezzék egymás társaságát vagy fél percig. Azután jöhet bele a torma! - elkeverjük, fedőt rá, 20 másodperc. A tormás elegybe beleöntjük a felkevert tojást. Kevergetjük, amíg rántotta jelleget kezd az egész ölteni. Ekkor rászórjuk a sajtot - hadd szóljon! -, elkeverjük, fedőt rá, a gázt eloltjuk, és egy-két perc pihenő, hadd élvezzék újfent egymás társaságát, most, hogy így összejött a teljes baráti társulat. (Nem muszáj ragaszkodni az itt említett időintervallumokhoz - csak érzésből, akkor nem lehet semmi baj :)Tányéron tálaljuk, egy tálca, egy karéj kenyér és egy villa díszkíséretében.)

vissza a főoldalra

Receptek kategória: