Májas omlett recept

Recept elkészítése:

 Májas omlett recept

Hozzávalók:
Személyenként 5 dkg-nyi máj,
2 tojás,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál tejföl,
0,5 dl tej,
1 teáskanál zsír,
késhegynyi majoránna,
ugyanennyi csípős paprika,
törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A májat egy pillanatra forrásban levő vízbe dobjuk, és addig abáljuk, míg a beleszúrt villa nyomán már nem folyik véres lé. A vízből kivéve lecsurgatjuk, ledaráljuk, vagy nagyon apróra összevágjuk. A tojásokat habosra felverjük, összekeverjük a darált májjal, a liszttel, a tejjel, a tejföllel és a fűszerekkel. Egy-egy teáskanálnyi zsíron palacsinta- vagy tojássütőben annyi omlettet sütünk a májas masszából, ahány személyre készítettük a reggelit. Az omletteket mindkét oldalukon pirosra sütjük, tálra csúsztatjuk, és savanyúsággal kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: