Juhtúrós omlett (4 személyre) recept
Hozzávalók:
6 tojás,
5 dkg juhtúró,
1 dl kefir,
2 evőkanál finomliszt,
4 evőkanál tej,
4 evőkanál olaj,
1 diónyi vöröshagyma,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítés:
A tojássárgákat simára keverjük a tejjel és a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a borsot és a megtisztított, lereszelt vöröshagymát. Habverővel óvatosan beleforgatjuk a tojásokból vert nem nagyon kemény habot. A masszát négy részre osztjuk. Egy-egy evőkanálnyi olajon keverés nélkül megsütjük az omletteket, majd megfordítva a másik oldalát is megsütjük. A juhtúrót a kefirrel összekeverjük, és a forró omletteket bekenjük a krémmel. Félbehajtva tányérra csúsztatjuk. Salátával vagy savanyúsággal kitűnő vacsora.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges