Vaddisznó pörkölt recept

 Vaddisznó pörkölt recept

Hozzávalók:
1,60 kg vaddisznólapocka csont nélkül,
200 g sertészsír,
400 g tisztított vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 db csemege paradicsom,
1 db csemege zöldpaprika,
2 dl soproni kékfrankos,
10 adag házi tarhonya,
só,
köménymag,
kalocsai fűszerpaprika.

Elkészítés:

      A vaddisznólapockát 3x3 cm-es kockákra vágjuk, hidegvízben jól megmossuk. A finomra vágott vöröshagymát zsíron aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a finomravágott fokhagymát és köménymagot ( a fokhagymát a kés lapjával összenyomhatjuk, rátesszük a köménymagot és kés segítségével finomra vágjuk), majd rátesszük a megmosott húst, és nyílt lángon pörköljük. Időnként kevés vörösbort és hideg vizet adunk hozzá. Amikor a hús puhulni kezd, megszórjuk kalocsai fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kockára vágott csemege paradicsomot, az erejétől megtisztított kockára vágott csemege zöldpaprikát, és készre főzzük. Házilag készített tarhonyával tálaljuk. Köretnek adhatunk hozzá galuskát vagy formázott rózsaburgonyát is.

Elkészítés ideje: 1,5óra