Karácsonyi likőr recept

Karácsonyi likőr recept

Hozzávalók 750 ml-hez:
450 g áfonya,
2 mandarin,
450 g kristálycukor,
1 fahéj rúd,
475 ml vodka.

Elkészítés:

Mixeljük péppé az áfonyát, kanalazzuk egy nagy befőttesüvegbe. Vágjuk le a mandarinok héját, tegyük az áfonyához. Préseljük ki a mandarinok levét, és öntsük az üvegbe. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, a vodkát és zárjuk le fedővel vagy két réteg fóliával, jól átkötözve. Alaposan rázzuk össze, hogy a bennelévők jól összekeveredjenek. Hűvös helyen tároljuk a befőttesüveget 1 hónapig, két héten keresztül napi kétszer, majd időnként megrázogatva. Amikor az ital összeért, mossunk tisztára néhány szép üveget, egy szűrős tölcsérrel szűrjük az italt az üvegekbe, és azonnal zárjuk le. Címkézzük fel, és kössünk ajándékcédulát a nyakukra.

Tipp:
A használt üvegeket tisztítsak forró vízben oldott fertőtlenítőtablettával.

The Mountain - 3D pólók