Ünnepi likőrök recept

Ünnepi likőrök recept

Hozzávalók 900 ml-hez:
Szilvalikőr:
450 g szilva,
225 g barna cukor,
600 ml brandy.

Gyümölcsös gin:
450g málna, fekete ribizli vagy kökény,
350g cukor,
750 ml gin.

Cilruswhisky:
1 nagyobb narancs,
1 kis citrom,
1 lime,
225 g cukor,
600 ml whisky.

Elkészítés:

Mossunk tisztára három befőttesüveget és tetőt. Mossuk meg, vágjuk félbe a szilvákat, vegyük ki a magjukat, szeleteljük fel. Tegyük az üvegbe a cukorral és a brandyvel. Törjünk fel 3 szilvamagot, a belsejüket vágjuk apróra. Tegyük az üvegbe, és jól keverjük össze. Tegyük a málnát, fekete ribizlit vagy kökényt az előkészített üvegbe. Ha kökényt használunk, szurkáljuk meg a bogyókat rozsdamentes tűvel, hogy jobban kijöjjön az íz. Adjuk hozzá a cukrot és a gint és alaposan keverjük össze. A citruswhiskyhez először alaposan mossuk meg a gyümölcsöket. Késsel vagy krumplihámozóval vágjuk le a héjukat (ne maradjon rajtuk a fehér belső héj). Préseljük ki a gyümölcslét és öntsük az üvegbe a héjakkal együtt. Adjuk hozzá a cukrot, a whiskyt, és jól keverjük össze. Zárjuk le az üvegeket fedővel vagy két celofánréteggel, jól átkötözve. Sötét, hűvös helyen tároljuk 3 hónapig A gyümölcsös gint egy hónapon keresztül mindennap rázzuk fel, ezután csak alkalmanként. A szilvalikőrt és a citruswhiskyt két héten át naponta rázzuk fel, később alkalmanként. Jól mossuk ki az italoknak szánt üvegeket és kupakokat. Amikor mindegyik ital elkészült, szűrjük át és egy szűrős tölcséren keresztül öntsük az üvegekbe. Zárjuk le az üvegeket és lássuk el ünnepi címkékkel.

The Mountain - 3D pólók