Forralt bor recept

Forralt bor recept

Hozzávalók 16 adaghoz (1,5 dl):
1 narancs,
5 ek. méz,
2 ek. mazsola,
2 mandarin,
néhány szem szegfűszeg,
egész szerecsendió,
4 ek. barna cukor,
2 fahéjrúd,
l,5-2 l nem túl drága vörösbor,
600 ml almabor,
300 ml narancslé.

Elkészítés:

Éles késsel (krumplihámozóval) vágjunk le egy hosszú narancshéjat. Tegyük a mézzel és a mazsolával egy nagy edénybe. Szurkáljuk tele a mandarinokat szegfűszegekkel, és tegyük a lábasba. Reszeljünk egy kis szerecsendiót a cukorhoz, és tegyük a lábasba a fahéjrudakkal együtt. Öntsük rá a bort, és lassú tűzön melegítsük, kevergetve, amíg a cukor és a méz felolvad. Öntsük az almabort és a narancslét az italhoz, és főzzük tovább lassú tűzön. Ne hagyjuk, hogy felforrjon, mert elpárolog az alkohol. Melegítsünk fel egy nagy puncsostálat vagy más nagy tálalóedényt. Vegyük ki a mandarinokat és a fahéjrudakat a lábasból, és szűrjük a forralt bort a tálba. Dobjuk bele a szegfűszeggel megtűzdelt mandarinokat, és tálaljuk forrón, előmelegített poharakban, vagy tegyünk a poharakba ezüstkanalat (hogy ne törjenek szót a hőtől). A szerecsendióból reszeljünk egy keveset mindegyik pohár tetejére ízlés szerint.

The Mountain - 3D pólók