Áfonyás csók recept

Áfonyás csók recept

Hozzávalók 1 pohárhoz:
ribizlifürtők a díszítéshez
1 tojásfehérje, kicsit felverve, a díszítéshez,
15 g kristálycukor, a díszítéshez,
tört jégkocka
3 ek. áfonyadzsúsz,
1,5 ek. brandy,
1,5 ek. rózsaszínű grépfrútdzsúsz,
3 ek. Marsala (édes szicíliai bor).

Elkészítés:

Finoman kenjük meg a ribizlit a tojásfehérjével. Szórjunk kristálycukrot a ribizlire, hogy vékony cukorbevonatot képezzen rajta. Tegyük félre száradni. Öntsük az áfonya- és grépfrútdzsúszt a brandyvel együtt egy tört jéggel teli koktélmixerbe, és jól keverjük össze (kb. 20 másodperc). Szűrjük a koktélt hűtött pohárba. Döntsük meg egy kicsit a poharat, mielőtt lassan beletöltjük a Marsalát a pohár falán az italba. Kínáljuk a koktélt a cukrozott ribizlivel díszítve.

Változat:
A dzsúszokat kókusztejjel keverjük össze, és vodkával vagy ginnel ízesítsük.

Kiemelt partnerünk