Vajkrémtorta recept

Recept elkészítése:

Vajkrémtorta recept

Hozzávalók 26 cm-es kapcsos tortaformához:
5 tojás,
csipetnyi só,
25 dkg cukor,
12,5 -12,5 dkg liszt és étkezési keményítő,
1 teáskanál sütőpor,

A krémhez:
5 dkg pirított mandulaforgács,
10 dkg mandula,
25 dkg vaj,
12,5 dkg cukor,
5 tojássárgája,
40 dkg eperlekvár,
5 dkg étcsokoládé.

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a sóval és 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat 5 evőkanál meleg vízzel és a maradék cukorral habosra keverjük, majd a lisztet, a keményítőt, a sütőport és a tojáshabot beleforgatjuk. A tortaformába öntjük, előmelegített sütőben megsütjük, és 3 lapra vágjuk. A töltelékhez a cukrot sziruppá forraljuk, a kikevert tojássárgákhoz apránként hozzáadjuk a szirupot, végül a finomra őrölt mandulával és a vajjal habosra keverjük. 2 tésztalapot megkenünk a lekvárral és a krémmel. A harmadikat rátesszük, bekenjük a tetejét és az oldalát is krémmel, és meghintjük mandulaforgáccsal. Tetejére reszelt csokoládét szórunk, és a maradék krémmel feldíszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: