Tejszínhabos gesztenyetorta recept

Recept elkészítése:

Tejszínhabos gesztenyetorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás,
1 evőkanál víz,
5-5 evőkanál porcukor és liszt,
1-1 késhegynyi kakaó és sütőpor,

A krémhez:
1,5 dl tej,
fél tasak vaníliaízű pudingpor,
1 evőkanál cukor,
15 dkg margarin,
4 evőkanál cukor,
1 tojás,
1 evőkanál rum,
25 dkg gesztenyemassza,

A díszítéshez:
3 dl tejszín,
3 evőkanál porcukor,
1 evőkanál zselatinpor,
csokidara.

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, végül beleforgatjuk a. kemény habbá vert tojásfehérjét. Kizsírozott, lisztezett formába öntjük, és megsütjük a tésztát. A krémhez a tejet, a pudingport és 1 evőkanál cukrot felfőzünk, és kihűtjük. A többi hozzávalót habosra keverjük, a pudinghoz adjuk, és a piskótára simítjuk. A zselatint beáztatjuk 2 evőkanál vízbe, és 5 perc után megmelegítjük. A tejszínt a porcukorral habosra keverjük, majd beletesszük a felmelegített zselatint. Ezt a tejszínt rákenjük a gesztenyekrémre, és a torta oldalát is bevonjuk vele. A torta tetejét csokidarával díszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: