Tejszínes almatorta recept

Recept elkészítése:

Tejszínes almatorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg teljes liszt,
2 dl olaj,
fél kávéskanál só.

Töltelék:
8 savanykás alma,
8 dkg barnacukor,
1 dl tejszín,
1 kávéskanál fahéj,
2 tojás.

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sóval és az olajjal. A közepébe készítsünk egy kis mélyedést, tegyünk bele egy kis langyos vizet, és gyúrjuk össze. Nem szabad túl sokáig gyúrni, mert akkor túl porhanyós lesz. A tésztát hűvös helyen hagyjuk egy óráig pihenni.
Az almákat hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A tésztát osszuk ketté kb. 2/3-1/3 arányban, a nagyobbat nyújtsuk ki, és béleljünk ki vele egy tortaformát, töltsük meg az almával és szórjuk meg a cukorral (egy kis fahéjjal is megszórhatjuk).
A tojásokat verjük fel a tejszínnel, és öntsük az almára. A megmaradt tésztát nyújtsuk ki, és takarjuk le vele a tortát. Nyomkodjuk össze a széleket, ehhez használhatunk langyos tejet "ragasztónak". Süssük forró sütőben 35-40 percig.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: