Svéd almatorta recept

Recept elkészítése:

Svéd almatorta recept

Hozzávalók:
75 dkg alma,
1 dl kristálycukor,
2 dl piskótamorzsa,
5 dkg vaj.

A krémhez:
2 tojás,
1 evőkanál cukor,
2 kiskanál burgonya- vagy rizsliszt,
4 dl tej,
fél rúd vanília (vagy 1 csomag vaníliás cukor),
1 dl tejszín.

Elkészítés:

Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel és tegyük tűzálló tálba. Keverjük össze a kristálycukorral és a piskótamorzsával, majd a tetejére szórjunk 5 dkg szétmorzsolt, fagyos vajat. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra, és süssük a tésztát fél óráig. Eközben készítsük el a krémet. A két tojást keverjük el a cukorral, a burgonyaliszttel, a vaníliával és a tejjel. Állandóan kevergetve kis lángon főzzünk belőle sűrű krémet. Ha a krém kihűlt, keverjük hozzá a tejszínből vert habot, és tegyük hideg helyre. A ropogós, meleg almatortát a hideg krémmel tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: