Stefánia-torta recept

Recept elkészítése:

Stefánia-torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt,
3 dkg margarin,
2 tojás,
20 dkg porcukor,
1 dl tej,
fél tasak sütőpor;

A krémhez:
7,5 dl tej,
10 dkg liszt,
3 kávéskanál kakaó,
1 tasak vaníliás cukor,
30 dkg porcukor,
25 dkg margarin,

A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé,
5-6 dkg vaj,

A díszítéshez:
kekszreszelék.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 cipót formálunk belőle, és a tortaforma alján külön-külön megsütjük. A krémhez a tejbe belefőzzük a lisztet, és állandóan kevergetve kihűtjük. A kakaót, a porcukrot, a margarint és a vaníliáscukrot jól kikeverjük, majd a kihűlt krémmel összedolgozzuk. Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat, bevonjuk az oldalát is, és megszórjuk kekszreszelékkel. A csokimázhoz az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, és belekeverjük a vajat, majd bevonjuk vele a torta tetejét.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: