Spenóttorta mazsolával recept

Recept elkészítése:

Spenóttorta mazsolával recept

Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött leveles tészta,
400 g fagyasztott vagy kb. fél kg friss spenót,
5 dl tej,
4 evőkanál margarin vagy vaj,
5 evőkanál liszt,
1 tojás,
só, szerecsendió,
2 gerezd fokhagyma,
félmaroknyi mazsola,
reszelt sajt a tetejére.

Elkészítés:

A leveles tésztát felengedés után kinyújtjuk, és egy kerek, lapos kivajazott tortaformát kibélelünk vele. Az alját villával megszurkáljuk. A szélén túlnyúló tésztát ollóval levágjuk, ezt a végén csíkokra vágva a tetejére lehet tenni rácsosan dísznek. Elkészítjük a besamelt: a margarint megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, picit forrósítjuk, és hozzáöntjük állandó keverés mellett a tejet. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, megsózzuk, késhegynyi őrölt szerecsendiót és két gerezd összenyomott fokhagymát teszünk bele, majd kis hűlés után a tojást is belekeverjük. Ezután jön a felengedett és jól kinyomkodott spenót (lehet leveles, püré, rostos - bármilyen) és a mazsola. Aki nem rajong a mazsoláért, hagyja ki belőle. A masszát a tésztára öntjük, és előmelegített, közepes sütőben (kb. 180-200 fokos) mintegy 30-40 percig sütjük. A tetejére szórhatunk reszelt sajtot is, nem rontja el.
Az adag akár nyolc embernek is elég, ha csak előétel, de főételnek, friss salátával 4 embert lakat jól.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: