Somlói torta recept

Recept elkészítése:

Somlói torta recept

Hozzávalók:
1 kész piskótatorta,

A krémhez:
3 tojás,
7 dkg csokoládéízű pudingpor,
15-15 dkg kristálycukor és porcukor,
5 dl tej,
10-10 dkg mazsola és darált dió,

A csokiöntethez:
2,5-2,5 dl tej és víz,
4 dkg kakaó,
2 dkg csokoládéízű pudingpor,
25 dkg kristálycukor,
0,5 dl rum,

A cukorsziruphoz:
15 dkg cukor,
2 dl víz,
0,5 dl rum,

A díszítéshez:
2-3 dl tejszín.

Elkészítés:

A piskótát 3 lapra vágjuk. A kristálycukrot, a tojássárgákat, a pudingport a tejjel sűrűre felfőzzük. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, és a pudinghoz keverjük. A cukorsziruphoz a cukrot a vízzel felforraljuk, és belekeverjük a rumot. A csokiöntet hozzáavatóit felfőzzük, mint a pudingot, és rummal ízesítjük. Az alsó piskótalapot meglocsoljuk cukorsziruppal, megkenjük krémmel, rászórjuk a mazsola és a dió felét, és beborítjuk a következő piskótalappal. Ismét cukorszirup, krém, dió és mazsola következik, végül a harmadik tésztalap. Ezt is cukorszirupozzuk, és bekenjük a maradék krémmel, majd megszórjuk a tetejét kakaóval. Amikor kihűlt, tejszínhabbal tálaljuk, és csokiöntettel leöntjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: