Ribizlikrémtorta recept

Recept elkészítése:

Ribizlikrémtorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
10 tojás,
35 dkg porcukor,
27 dkg liszt,
10-10 dkg étkezési keményítő és vaj,
3 dkg kakaó,
fél teáskanál sütőpor,

A krémhez:
25 dkg ribizli,
2 dl hideg víz,
12 dkg cukor,
5 dkg vaníliaízű pudingpor,
30 dkg vaj,
2 evőkanál citromlé.

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat és a cukrot forró vízfürdőben, állandóan kevergetve felmelegítjük, majd jéghideg vízfürdőben addig verjük, míg a massza megszilárdul. Összekeverjük a lisztet a keményítővel, a sütőporral, a kakaóval, és óvatosan a masszába keverjük. Végül hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Az egészet kapcsos tortaformába öntjük, és 180 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük. A krémhez a ribizlit leszemezzük, felfőzzük a vízzel és a cukorral, majd krémmé verjük, és egyszer felforraljuk. A vajat habosra keverjük, és apránként a kihűlt gyümölcskrémhez adjuk. Beleöntjük a citromlét, és addig verjük, míg habos lesz. A tésztát 2 lapra vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A tetejét és az oldalát is bevonhatjuk. A tetejét ribizliszemekkel díszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: