Puncstorta 2. recept

Recept elkészítése:

Puncstorta 2. recept

Hozzávalók:
1 kész piskótatorta,
15 dkg savanykás lekvár,
2 dl rum;

A krémhez:
4 tojássárgája,
4 evőkanál porcukor,
2 evőkanál kakaó,
25 dkg margarin,

A cukormázhoz:
25 dkg szitált porcukor,
1 tojásfehérje,
fél citrom leve,
1-2 csepp rózsaszín ételfesték.

Elkészítés:

A piskótát 3 lapra vágjuk, az alsót és a felsőt félretesszük, a középső lapot apró kockákra vágjuk, és meglocsoljuk rummal. A krémhez a tojássárgákat a porcukorral, a kakaóval és a margarinnal összekeverjük, majd beletesszük a rumba áztatott piskótát. Az alsó piskótalapot bekenjük lekvárral, rátesszük a piskótás krémet, és befedjük az ugyancsak lekvárral bekent másik tésztalappal, majd hűtőszekrénybe tesszük. A cukormázhoz a porcukrot a tojásfehérjével legalább 30 percig keverjük, majd cseppenként hozzáadjuk a citromlevet és az ételfestéket. Ráöntjük a tortára, az oldalát elsimítjuk, és fogyasztásig hűtőbe tesszük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: