Puncsos sztracsatella torta recept

Recept elkészítése:

Puncsos sztracsatella torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás,
2O dkg porcukor,
3 tasak puncsízű pudingpor,
fél tasak sütőpor,

A krémhez:
3 dl tej,
1 tasak tejszínes pudingpor,
25-25 dkg margarin és porcukor,
1 tasak vaníliás cukor,
10 dkg reszelt étcsokoládé,

A díszítéshez:
1 dl tej,
1 tasak tejszínhabpótló-por,
csokiforgács.

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és gőz fölött addig verjük, míg a hab, selymes fényű és egészen kemény lesz. Levesszük a gőzről, és tovább verjük a tojássárgákkal, a puncsízű pudingporral és a sütőporral. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A krémhez a tejjel megfőzzük a tejszínes pudingot, beletesszük a vaníliáscukrot, és kevergetve kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük. Amikor a puding teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarinos krémhez, és könnyű, habos krémmé keverjük. Végül óvatosan, hogy darabos maradjon, beleforgatjuk a csokireszeléket. A tésztát két lapra vágjuk, és megtöltjük a krém felével, majd bevonjuk a maradék krémmel. A díszítéshez az utasítás szerint elkészítjük a tejszínhabpótlót a tejjel, a tortára kenjük, és csokiforgácsot szórunk rá.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: