Póréhagymatorta recept

Póréhagymatorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt,
1 csipet só,
1 tojás,
10 dkg vaj.

A töltelékhez:
60 dkg póréhagyma,
20 dkg szalonna,
20 dkg füstölt kolbász,
2 tojás,
2,5 dl tejföl,
1 evőkanál olaj,
csipetnyi só,
fekete bors,
curry.

Elkészítés:

A lisztet gyúrjuk össze a sóval, tojással, a felkockázott vajjal. Fedjük le, és tegyük egy órára hűtőszekrénybe. A póréhagymákat vágjuk félbe, mossuk meg, vágjuk le a gyökerét és a sötétzöld szárrészt, karikázzuk fel. A felkockázott szalonnát olajban süssük aranysárgára. Adjuk hozzá a hagymát, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg curryvel. Pároljuk fedő alatt gyenge tűzön 10 percig. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. Nyújtsuk ki a tésztát, béleljük ki vele a formát, csináljunk neki peremet is, és szurkáljuk meg villával. A kolbászt vágjuk kis kockákra, és szórjuk a tésztalapra. Simítsuk rá a póréhagymás tölteléket, és öntsük le a sóval, borssal ízesített tojásos-tejfölös habarékkal.
A tésztát süssük a a sütő középső részén 45 percig.

vissza a főoldalra