Piskótatorta 3. alaprecept

Recept elkészítése:

Piskótatorta 3. alaprecept

Hozzávalók:
3 tojás,
3 evőkanál víz,
6 evőkanál porcukor,
6 evőkanál liszt,
1 evőkanál citromlé,
reszelt citromhéj,
kevés sütőpor.

Elkészítés:

A tojássárgákat a vízzel, a porcukorral, a citromlével és a - héjjal habosra keverjük. A tojásfehérjét, egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzákeverjük a cukros tojássárgáját és a sütőporral elvegyített lisztet. Egy nagy kerek kapcsos tortaforma alját kiolajozzuk (az oldalát nem, mert felpúposodik a tészta), beleöntjük a masszát, és forró sütőbe téve, közepes hőmérsékleten megsütjük. Rácsra borítva kihűtjük, és lapokra vágjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: