Piskótatorta 2. alaprecept

Recept elkészítése:

Piskótatorta 2. alaprecept

Hozzávalók:
6 tojás,
12 evőkanál porcukor,
6 evőkanál víz,
12 evőkanál liszt,
1 teáskanál sütőpor.

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a vízzel sűrűre verjük, majd hozzáadjuk a habot és a sütőporral elkevert lisztet. Megsütjük és kihűtjük. (Ezt a tésztát készíthetjük még 2, 4, 5 vagy 8 tojásos változat ban is - olyankor a többi hozzávalót is arányosan csökkenteni kell -, attól függően, hogy milyen magas tésztát akarunk, és azt hány lapra akarjuk felvágni. A gyümölcstorták többségéhez elegendő a 2 tojásos változat, hiszen csak egy tortalapra van szükségünk.)

vissza a főoldalra

Receptek kategória: