Recept elkészítése:
Piskótatorta 1. alaprecept
Hozzávalók:
6 tojás,
15-15 dkg liszt és porcukor,
1 tasak vaníliás cukor,
1 késhegynyi sütőpor (ha kakaós piskótát akarunk készíteni: 10 dkg kakaó).
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliáscukrot (esetleg a kakaót), és jól összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk. Kivajazott, lisztezett, kipattintható tortaformába öntjük, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a torta, majd hagyjuk kihűlni. Kipattintjuk a formából, és csak azután dolgozunk vele tovább.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges