Pettyes diótorta recept

Recept elkészítése:

Pettyes diótorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg porcukor,
2 tojás,
5 evőkanál hideg viz,
5 dkg darált dió,
10 dkg liszt,
fél tasak sütőpor,

A krémhez:
2,5 dl tej,
2 evőkanál liszt,
15-15 dkg vaj és porcukor,
1 tasak vaníliás cukor,
5 dkg darált dió,
rum,

A díszítéshez:
5 dkg étcsokoládé.

Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral és a vízzel kikeverjük, hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a sütőport és a habbá vert tojásfehérjét. A tésztát egy kiolajozott, lisztezett, közepes méretű kerek, kipattintható tortaformában megsütjük, majd rácsra borítva kihűtjük. A krémhez a tejben a lisztet csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. Közben a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, a vaníliáscukrot, a rumot, végül pedig a kihűlt főzött krémet. A kihűlt tésztát visszatesszük a tortaformába, rákenjük a krémet, elsimítjuk. A csokoládét vízfürdőn megolvasztjuk, és amikor már nem nagyon forró, de még meleg és képlékeny, rácsepegtetjük a torta (pontosabban a krém) tetejére. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megdermedjen.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: