Pávaszem recept

Recept elkészítése:

Pávaszem recept

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás,
12 dkg porcukor,
4 evőkanál kakaó,
l evőkanál liszt,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,

A krémhez:
25-25 dkg porcukor és margarin,
1-1 tasak ananász- és málnaízű pudingpor,

A díszítéshez:
tortabevonó csokoládé vagy málnakrém.

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a lisztet, a szódabikarbónát, és lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A krémhez a margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd a felébe az ananász-, a másik felébe a málnaízű pudingport keverjük, hogy jó habos legyen. Az ananászkrémet egyenletesen elkenjük a piskóta belső felén, a málnakrémet középen egy csíkban felhalmozzuk, s a tésztát, mint egy könyvet, összehajtjuk. Tetejére olvasztott csoki vagy málnakrém kerül (ha krémet tettünk rá, szórjuk be kókuszreszelékkel). Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: