Naspolyatorta recept

Naspolyatorta recept

Hozzávalók:
500 g naspolya,
200 g mandula,
150 g vaj,
150 g cukor,
20 g vaníliás cukor,
4 tojás,
250 g liszt,
20 g sütőpor,
1 citrom,
porcukor a szóráshoz.

Elkészítés:

A naspolyát kimagozzuk. A mandulát leforrázzuk, meghámozzuk. A szitált liszthez hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a cukrokat, sütőport, darabos naspolyát, tojásokat és a durvára vágott mandulát. Jól formálható tésztává keverjük. Alufóliával kibélelünk és megvajazunk egy sütőformát, kitöltjük a tésztával. Előmelegített sütőben 45-50 percig 170-180 °C-on szúrópróbáig sütjük. Az utolsó 10 percben a tetejét letakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen. Lisztezett deszkára borítjuk és hagyjuk kihűlni.
A citrom szűrt levével meglocsoljuk, porcukorral megszórjuk és felszeleteljük. Tejszínhabbal és szép egész naspolyákkal díszítjük. Egészben hagyva, fóliába betekerve hosszabb ideig eláll.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk