Mokkatorta recept

Recept elkészítése:

Mokkatorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg cukor,
5 tojás,
20 dkg liszt,
3-4 dkg +1 evőkanál őrölt kávé.

A krémhez:
10 dkg cukor,
4 tojássárgája,
2 dkg kávé,
20 dkg vaj,
1 dkg liszt fél rúd vanília

A díszítéshez:
csokireszelék,
tejszínhab.

Elkészítés:

A tésztához a 2 dkg kávéból 2 dl feketekávét főzünk, és 25 dkg cukorral sűrű sziruppá főzzük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a szirupot lassan a habhoz keverjük, amíg kihűl. A tojássárgákat egyenként hozzákeverjük, végül belekeverjük az egy kanál őrölt kávéval elvegyített lisztet. Tortaformába töltjük, és lassú tűzön megsütjük. Amikor kihűlt, 3 lapra vágjuk. A krémhez a maradék kávéból 1 dl feketekávét főzünk, majd a tojássárgákkal, a cukorral, a liszttel és a vaníliával habüstben gőz felett sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert vajat. A tortát ezzel a krémmel megtöltjük, és kívülről is bevonjuk. A tetejét csokireszelékkel megszórjuk, tejszínhabbal feldíszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: