Mandulaízű csokitorta recept

Recept elkészítése:

Mandulaízű csokitorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
10-10 dkg margarin, porcukor és liszt,
4 tojás,
2 evőkanál tejföl,
3 evőkanál kakaó,
1 mokkáskanál sütőpor,

A krémhez:
25-25 dkg margarin,
búzadara és porcukor,
1 keserűmandula-aroma,

A csokimázhoz:
5 dkg vaj,
6 evőkanál porcukor,
3 evőkanál víz,
2 evőkanál kakaó.

Elkészítés:

A tésztához a porcukrot, a margarint és a tojássárgákat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a kakaót. Jól kikeverjük, és beleszórjuk a liszttel elkevert sütőport. Összekeverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A töltelékhez a margarint a porcukorral felolvasztjuk, és amikor már folyós lett, belekeverjük a búzadarát. A masszát kislángon állandóan kevergetve forrásig hevítjük, de forralni nem szabad. Fedő alatt főzzük, többször kevergetjük, majd amikor a dara megduzzadt, hozzákeverjük az aromát. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. A csokimázhoz a porcukrot és a kakaót összekeverjük, a vizet hozzáöntjük, és forrásig hevítjük. Kevergetve összeforraljuk. Levesszük a tűzről, és ahogy hűlni kezd, belekeverjük a vajat. A tészta tetejére rákenjük a tölteléket, majd megkenjük a csokimázzal. Tálalás előtt 1-2 óráig hűtőszekrényben hűtjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: