Malakov-torta recept

Recept elkészítése:

Malakov-torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás,
2-3 evőkanál víz,
12-12 dkg porcukor és liszt,
1 kávéskanál citromlé,
fél tasak sütőpor,
12 dkg étkezési keményítő,
1 dl rum,
kevés só,

A krémhez:
5 dl tej,
10 dkg cukor,
2 tasak vaníliás cukor,
4,5 dkg étkezési keményítő,
1 tojás,
17 dkg mandula,
20 dkg vaj,
kevés só,
2-3 csepp keserűmandula-aroma.

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét a vízzel kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és csipetnyi sót, majd belekeverjük a tojássárgákat és kevés citromlevet. A lisztet a keményítővel és a sütőporral jól elkeverjük, és óvatosan a masszához adjuk. Sütőpapírral kibélelt, kivajazott tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, kettévágjuk, és a lapokat rummal meglocsoljuk. A krémhez a tejet és a cukrot felfőzzük, majd hozzáadunk csipetnyi sót, 2-3 csepp keserűmandula-aromát, és a vaníliáscukrot. Csomómentesre keverjük benne a keményítőt és a lisztet. Amikor langyosra hűlt, leszűrjük, és még egyszer felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a tojás sárgákat, és a darált mandula kétharmadát, majd kihűtjük. A krém felével megkenjük az alsó tortalapot, rárakjuk a másik lapot, és bevonjuk a maradék krémmel az oldalát és a tetejét is. Végül megszórjuk vágott mandulával.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: