Likőrös csokitorta recept

Recept elkészítése:

Likőrös csokitorta recept

Hozzávalók:
1 kerek kakaós piskóta torta,
6 dl habtejszín,
6 zselatinlap,
2 tasak vaníliás cukor,
2,5 dl tojáslikőr,
pár szem pisztácia.

Elkészítés:

A zselatinlapokat a használati utasítás szerint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, feloldjuk, a tojáslikőrhöz adjuk, és félretesszük. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Amikor a likőr kocsonyásodni kezd, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A piskótát három lapra vágjuk. Az egyiket tortaformába fektetjük, és megkenjük a likőrös krém egyharmadával. Rátesszük a második lapot, arra is a krém egyharmadát kenjük. Befedjük a harmadik lappal, és 10-15 percre hűtőszekrénybe tesszük. A maradék krémet addig szobahőmérsékleten tartjuk, hogy ne keményedjen meg, végül a torta tetejét. és oldalát bevonjuk vele. A torta közepét és oldalát megszórjuk apróra vágott, pisztáciával. Díszíthetjük marcipánfigurákkal, csokidrazséval vagy bonbonnal, esetleg lecsepegtetett rumos meggyel. Jó, ha tálalás előtt néhány órát hűtőben pihen, hogy az ízek jól összeérjenek.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: