Lakodalmi torta recept

Recept elkészítése:

Lakodalmi torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
9 tojás,
18 dkg porcukor,
1 tasak vaníliás cukor,
10 db rumos praliné,
3 dkg csokoládé,
6 dkg piskótamorzsa,
24 dkg őrölt dió,

A krémhez:
15-15 dkg vaj és porcukor,
2 tasak vaníliás cukor,
1 tojássárgája,
5 dkg darált dió,
kevés rum,
málnaíz,

A csokimázhoz:
12 dkg csokoládé,
3 evőkanál tej,
7 dkg porcukor,
2 dkg zsír.

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat, a porcukrot és a vaníliáscukrot 30 percig keverjük. A pralinét apróra vagdaljuk, és a puhított csokoládéval együtt a tojássárgájához keverjük. A tojásfehérjéből vert kemény habot, a piskótamorzsát és az őrölt diót felváltva, kanalanként a kikevert csokoládés masszához adjuk. Kizsírozott, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 1 órát sütjük. A krémhez a vajat, a porcukrot, a vaníliáscukrot és a tojássárgáját habosra keverjük. Beletesszük a darált diót, a rumot, és jól összekeverjük. A csokoládémázhoz a darabokra tördelt csokoládét leöntjük a tejjel, hozzáadjuk a porcukrot, a zsírt, és állandóan kevergetve kislángon addig főzzük, míg besűrűsödik. A kihűlt tortát 3 lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük málnaízzel, rátesszük a következő lapot, megkenjük a krémmel, és befedjük a harmadik lappal. A torta tetejét és oldalát bevonjuk csokoládémázzal. Diódarabokkal díszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: