Krumplitorta recept

Krumplitorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
75 dkg burgonya,
25 dkg sárgarépa,
3 fej hagyma,
3 tojás,
2 evőkanál keményítő,
só, bors,
2 teáskanál morzsolt majoránna.

A töltelékhez:
30 dkg zsenge zöldbab,
75 dkg paradicsom,
15 dkg nyers füstölt sonka,
17,5 dkg juhsajt,
10 dkg fekete olajbogyó,
3,5 dkg fenyőmag,
2-3 ág friss rozmaring.
A forma kikenéséhez zsír.

Elkészítés:

A krumplit, a sárgarépát, a hagymát reszeljük le. A tojást keverjük el a keményítővel, a sóval, borssal, majoránnával, és adjuk a reszelt zöldségekhez. A tésztát simítsuk nagyméretű kizsírozott tepsibe, és süssük elő előmelegített sütőben kb. 30 percig.
Közben a megtisztított zöldbabot blansírozzuk 5 percig forró sós vízben. A paradicsomot szeleteljük fel, a sonkát vágjuk kis darabokra, a juhsajtot pedig kockákra.
A zöldbabot, paradicsomot, sonkát és juhsajtot rendezgessük el az elősütött tésztán. A tetejét díszítsük olajbogyóval, fenyőmaggal és rozmaringgal. Süssük készre 20 perc alatt.

vissza a főoldalra