Krémestorta recept

Recept elkészítése:

Krémestorta recept

Hozzávalók:
1 kakaós és egy sima (sárga) piskótatorta,

A krémhez:
10-10 dkg porcukor és vaj,
3 dl tej,
3 evőkanál liszt,
1 tasak vaníliás cukor,
0,5 dl rum

A torta bevonásához:
10 dkg étcsokoládé (vagy 5 dkg vajból, 3 evőkanál kakaóporból, 6 evőkanál cukorból és 3 evőkanál tejből főzött csokoládémáz),

A díszítéshez:
tejszínhab,
mandulaforgács.

Elkészítés:

A krémhez a porcukrot, a vaníliáscukrot, a vajat és a rumot habosra keverjük. A lisztet a tejben csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a vajas krémet. A kakaós piskótát két lapra vágjuk, és meglocsoljuk a belső felüket rummal. A torta aljára helyezzük az egyik barna piskótalapot, és megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a sárga piskótát, és rákenjük a maradék krémet, majd befedjük a másik barna tésztalappal. A csokoládét vízfürdő felett felolvasztjuk, és bevonjuk vele a tortát. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a tetejét tejszínhabbal és mandulaforgáccsal díszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: