Kedvenc torta recept

Kedvenc torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg vaj,
12,5 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
4 tojás,
15-15 dkg liszt és étkezési keményítő,
10 dkg őrölt mandula,
2 teáskanál sütőpor,

A krémhez:
12,5- 12,5 dkg vaj és cukor,
4 tojássárgája,
2 citrom,

A díszítéshez:
1 tojásfehérje,
2,5 dkg porcukor,
2 evőkanál citromlé,
3 dkg pisztáciabél,
16 dkg színes szórócukor.

Elkészítés:

A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásokat 4 evőkanál vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt, a mandulát, a sütőport, és az egészet jól összedolgozzuk. Előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A krémhez a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat. Belereszeljük a citromhéjat, és beleöntjük a citromok levét. Az edényt forró vízbe állítjuk, és a krémet jó habosra keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát három lapra vágjuk. Két lapot megkenünk a citromkrémmel, és összerakjuk. Végül a tojásfehérjéből a cukorral és 2 evőkanál citrom lével kemény habot verünk. Bevonjuk a tortát, pisztáciával és színes szórócukorral díszítjük.

vissza a főoldalra