Kakaós torta recept

Recept elkészítése:

Kakaós torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
12 tojás,
30 dkg porcukor,
6 dkg kakaó,
14 dkg rétes liszt,
fél tasak sütőpor,

A krémhez:
3 dl tej,
3 evőkanál liszt,
30 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
1 tasak vaníliás cukor,
3 evőkanál mogyorókrém,
2 evőkanál kakaó,
2-3 evőkanál rum,

A díszítéshez:
tortabevonó csokoládé.

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk, majd közepes hőmérsékleten megsütjük. Amikor kihűlt, 3 lapra vágjuk.
A krémhez a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, a mogyorókrémmel, a kakaóval és a rummal kikeverjük. A tejből, és a lisztből, főzött krémet készítünk, és a kétféle krémet összekeverjük. A tortát megtöltjük a krémmel, az oldalát is bekenjük, a tetejét pedig a csokoládéval bevonjuk. (Fele mennyiségből is készíthető, akkor kisebb tortát kapunk!)

vissza a főoldalra

Receptek kategória: