Kakaós kávétorta recept

Recept elkészítése:

Kakaós kávétorta recept

Hozzávalók:
1 kész piskótatorta,

A krémhez:
2 tojás,
25 dkg porcukor,
4-4 kávéskanál kakaó és neszkávé,
1 tasak vaníliás cukor,
25 dkg vaj,
2 evőkanál rum.

Elkészítés:

A tojást a porcukorral elkeverjük, majd feltesszük főni. Közben állandóan kevergetjük. Amikor a cukor elolvadt, hozzáadjuk a kakaót és a neszkávét. Miután egyet forrt, levesszük a tűzről, beleszórjuk a vaníliáscukrot, és addig kevergetjük, míg langyosra hűl. Belekeverjük a vajat meg a rumot, és hűtőszekrényben lehűljük. A piskótát három lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, az oldalát és a tetejét is bevonjuk, és hideg helyen tartjuk. Tálalás előtt tejszínhabrózsákkal díszíthetjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: