Joghurttorta 8. recept

Recept elkészítése:

Joghurttorta 8. recept

Hozzávalók:
0,5 liter natúr joghurt,
1 csomag vaníliás cukor,
3-5 dl tejszín (+fixáló),
1 csomag instant zselatin,
10-12 evőkanál kristálycukor,
1 db gyümölcstorta lap,
valamilyen gyümölcs (legjobb a banán-kiwi-szeder kombináció).

Elkészítés:

A joghurtot, a kristálycukrot, vaníliát, zselatint feltesszük melegedni (nem forraljuk fel), alaposan elkeverjük, ha minden elolvadt, levesszük hűlni. Amíg hűl, felverjük a tejszínt, beletesszük a fixálót. Ezt a két masszát összekeverjük. A tortalapot kapcsos formába tesszük, a krém felét rásimítjuk, betesszük a hűtőbe dermedni. Addig a gyümölcsöket megtisztítjuk, karikára vágjuk, (a mirelit szedret csak ekkor vesszük ki a fagyasztóból, nem olvasztjuk ki!). A gyümölcsöket szépen ráhalmozzuk a megdermedt krémre, rásimítjuk a maradék krémet, letakarjuk és vissza a hűtőbe. Kb. 2-3 óra kell, amíg tökéletesen szeletelhetővé válik.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: