Joghurttorta 6. recept

Recept elkészítése:

Joghurttorta 6. recept

Hozzávalók:
4 dl joghurt,
25 dkg félzsíros tehéntúró,
1 zacskó tejszínhabpótló por,
ízlés szerint mesterséges édesítőszer,
12 szem kimagozott meggy (vagy meggybefőtt),
2 evőkanál zselatinpor,
1 dl sovány tej,
1 teáskanál reszelt citromhéj.

Elkészítés:

Előkészítés: a túrót áttöröm, és a joghurttal együtt turmixgép poharába teszem. Rászórom a reszelt citromhéjat, és annyi édesítőt szórok bele, amennyitől még nem lesz túl édes. (Inkább pikáns legyen!) Habosra keverem. A tejszínhabpótló port a zacskón lévő előírás szerint habbá verem, és a hab felét a díszítéshez félreteszem. A másik felét óvatosan hozzákeverem a joghurtos túróhoz. A zselatinport kis lábosba szórom, ráöntöm a tejet, és nagyon kis lángon folyósra melegítem, közben kevergetem. Kerek tortaformát készítek elő, amit folpack fóliával kibélelek.
a már kihűlt zselatinos tejet óvatosan beleforgatom a joghurtos-habos túróba, majd az egészet belesimítom a bélelt formába. A tetejét simára egyengetem és befedem. A hűtőszekrényben dermesztem legalább fél napon keresztül. Közvetlenül tálalás előtt a formából tálra borítom, a fóliát lehúzom, és a tetejét feldíszítem a maradék tejszínhabbal meg a meggyszemekkel.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: