Recept elkészítése:
Joghurttorta 3. recept
Hozzávalók:
6 dl joghurt,
5 evőkanál cukor,
3 evőkanál zselatin vízben oldva,
1 csomag tejszínhabpótló por,
1,5 dl tej,
25 dkg gyümölcs, vagy befőtt.
Elkészítés:
A joghurtot a cukorral langyosítjuk, beletesszük a megáztatott zselatint, és hagyjuk elolvadni. A tejjel kemény habbá verjük a tejszínpótló port, és belekeverjük a kihűlt joghurtba. A formát ill. formákat, amibe dermesztjük, kirakhatjuk előre a gyümölcsök egy részével, de készíthetjük úgy is, hogy először beleöntjük a masszát, és utána belerakjuk a darabolt gyümölcsöket. Hűtőben 2-3 óra alatt megdermed. A formából (melyet rövid ideig melegvízbe tartunk) kiborítható, szeletelhető. Napokig eláll.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges