Joghurtkrémtorta recept

Recept elkészítése:

Joghurtkrémtorta recept

Hozzávalók egy nézet alakú (26x26cm) vagy egy 28 cm átmérőjű kerek sütőformához:
A tésztához:
12 dkg Rama margarin,
15 dkg liszt,
8 dkg kristálycukor,
1 csipet só,
1 db tojás,
7,5 dkg darált mandula,
fél teáskanál sütőpor.

A krémhez:
2-2 levél, színtelen és vörös színű zselatin,
4,5 dl joghurt,
15 dkg kristálycukor,
1 csipet só,
fél dl citromlé,
1-2 evőkanál rum,
2 dl tejszín,
45 dkg málna.

A díszítéshez:
csokoládélevélkék.

Elkészítés:

A lisztből a margarinnal, a cukorral, a sóval, a tojással, 5 dkg mandulával és a sütőporral sima tésztát gyúrunk. Cipót formálunk a tésztából, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőformát a maradék mandulával megszórjuk, a tésztát két fólia között a forma méretének megfelelően kinyújtjuk, belehelyezzük a formába, és a széleit felhúzzuk, majd villával többször megszurkáljuk az alját. Előmelegített sütőben 200 C°-on kb. 15 percig sütjük. A tésztát kivesszük a formából, és lehűtjük. A zselatint beáztatjuk. A joghurtot elkeverjük a cukorral, a sóval, a citromlével és a rummal. A zselatinból kinyomkodjuk a vizet, feloldjuk, majd a joghurtkeverékhez adjuk.
Amikor a krém zselésedni kezd, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. Kb. 30 dkg málnát a tortalapra szórunk, bevonjuk a krémmel, a tetejét elsimítjuk. A torta tetejét a maradék málnával és a csokoládélevélkékkel díszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: