Ínyenc torta recept

Recept elkészítése:

Ínyenc torta recept

Hozzávalók:
1 kész piskótatorta,

A mogyorókrémhez:
1 dl tej,
3 dkg vaníliaízű pudingpor,
5-5 dkg őrölt mogyoró és kristálycukor,
1 dkg zselatinpor,
2 dkg porcukor,
2-2 cl rum és kávélikőr,

A csokikrémhez:
1 dl tej,
1 evőkanál liszt,
5-5 dkg reszelt csokoládé és vaj,
7 dkg kristálycukor,
1 kávéskanál kakaó,
3 dkg porcukor.

Elkészítés:

A mogyorókrémhez a tejet, a pudingport, és a kristálycukrot összekeverjük, felfőzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a mogyorót, és kihűtjük. A zselatint beáztatjuk, a tejszínt habbá verjük, belekeverjük a zselatint, majd apránként hozzákeverjük a pudinghoz a likőrrel és a rummal együtt. A csokikrémhez a lisztet a tejjel összekeverjük, megfőzzük, majd hozzáadjuk a csokit és a kristálycukrot. Kihűtjük, majd belekeverjük a kakaó-vaj-porcukor keverékét. A piskótát három lapra vágjuk, és kevés kávéval meglocsoljuk. Az alsó lapra kenjük a mogyorókrém kétharmadát, a középsőre a csokikrémet. A felső lapot és a torta oldalát vékonyan bekenjük a maradék mogyorókrémmel, majd 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: