Húsvéti torta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás,
30 dkg porcukor,
20 dkg liszt,
15 dkg darált dió,
10 evőkanál fehérbor,
A krémhez:
2,5 dkg darált dió,
1 dl tej,
10-10 dkg porcukor és margarin,
3 dkg piskótamorzsa,
5 dkg tojáscukor a díszítéshez.
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat a cukorral vízfürdő felett jól felverjük. állandó kevergetés közben beletesszük a lisztet, a diót és a bort. A keményre kevert tésztát kizsírozott, lisztezett tortaformába öntjük, és közepes hőmérsékleten megsütjük.
A krémhez a cukrot a tejjel felforraljuk, hozzáadjuk a diót, jól összekeverjük, és kihűtjük. Amikor kihűlt, beletesszük a margarint és a piskótamorzsát, és jól összedolgozzuk. A tésztát két vagy három lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, a tetejét és az oldalát is megkenjük, majd megszórjuk dióval. A szélét körben színes tojáscukorral kirakjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges