Hóvirágtorta recept

Recept elkészítése:

Hóvirágtorta recept

Hozzávalók:
2 csomag Hóvirág kétszersült,
1,5 l tej,
20 dkg mazsola,
5 tojás,
2 hasak vaníliás cukor,
4 evőkanál cukrozott kakaópor vagy valamilyen savanykás lekvár,
5 evőkanál kristálycukor.

Elkészítés:

A kétszersülteket lerakjuk egy mély tálba, és soronként megszórjuk mazsolával. A tojássárgákat a vaníliás cukorral és a kristálycukorral habosra keverjük, majd a felforralt tejhez öntjük. Egy merőkanállal ráöntjük a kétszersültekre, de csak annyit, hogy éppen kilátsszanak. Amikor a tej kétharmadát rámertük, várunk egy kicsit, majd egy nagyobb süteményestálra ráborítjuk. (Ezt úgy csináljuk, hogy a mély tál tetejére tesszük a laposat, és hirtelen megfordítjuk.) Így kapunk félgömbformát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és belekeverjük a kakaót vagy a lekvárt, majd a kétszersültek tetejére kenjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük. Úgy szeleteljük, mint a tortát. Amikor az első szeletet kivettük, ha szükséges, öntsük alá a maradék madártejet, hogy elég szaftos legyen a torta.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: