Hollandtorta recept

Recept elkészítése:

Hollandtorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt,
8 dkg zsír,
15 dkg cukor,
2 evőkanál méz,
1 tojás,
1 tasak vaní1iáscukor,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 citrom reszelt héja,
citromlé,
kevés tej,

A krémhez:
5 dl tej,
4 púpozott evőkanál liszt,
10 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
20 dkg vaj,
15 dkg cukor,
2 evőkanál kakaó,

A díszítéshez:
10 dkg tortabevonó csokoládé.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három lapot készítünk belőle. Sütőlemezen megsütjük. A krémhez a tejből a liszttel, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral pépet főzünk, és állandóan kevergetve kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pépet. Két részre osztjuk, az egyik felébe beletesszük a kakaót, a másik felébe citromlét csepegtetünk. Az első lapot a kakaós, a második lapot a fehér krémmel kenjük meg. Rátesszük a harmadik lapot, és a tortabevonó csokoládéval bevonjuk. A torta tetejét tejszínhabbal díszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: