Francia almatorta recept

Francia almatorta recept

Hozzávalók:
8 dkg puha vaj,
15 dkg cukor,
3 tasak vaníliás cukor,
csipet só,
4 tojás,
10 dkg liszt,
5 dkg étkezési keményítő,
1 teáskanál sütőpor,
80 dkg savanykás alma,
2 dl tejföl,
1 evőkanál cukor.

Elkészítés:

A vajat 10 dkg cukorral, 1 tasak vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, hozzáadunk 2 tojást, a lisztet, a keményítőt és a sütőport, A meghámozott alma magházát kivájjuk, felszeleteljük. A tésztát kivajazott formába töltjük, a tetejét elsimítjuk, körkörösen elrendezzük rajta az almaszeleteket. Előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A tejfölt 2 tojással, a maradék cukorral és vaníliás cukorral összekeverjük. Ráöntjük a félig megsült süteményre, és további 25 percig sütjük. A kihűlt tortát porcukorral meghintjük.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók