Fordított ananász torta recept

Fordított ananász torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
2 db kerek piskótalap (2-3 cm vastag).
A töltelékhez:
5 dkg vaj,
12 dkg cukor (eredetileg barna cukor),
2 doboz cukrozatlan, nem darabolt ananászbefőtt (500 gr-os), 22 szem cseresznyebefőtt.

Elkészítés:

      Először szűrd le az ananászt. Kell 2 db kerek tortaforma, 30 cm átmérőjűek. A cukrot felezd el a két tepsibe. A megolvasztott vajat kétfelé kell osztani, hozzá kell keverni a cukorhoz, és jól elsimítani, hogy egyenletes legyen. A tepsik közepére tegyél egy-egy ananász karikát, és körbe-körbe is. Minden szelet közepébe egy szem cseresznye kerül. Közben elkészíted a piskótatésztát, és egyenlő mennyiségben elosztva a két tepsiben az ananászok tetejére öntöd. Körülbelül 25-30 percig kell sütni közepes hőmérsékletű (180° C) sütőben. Amikor kisült, az egyiknek vágd körül késsel a szélét, rakj rá egy tányért és borítsd bele. A másik tepsit pedig szintén borítsd rá a tányéron lévő tortára úgy, hogy az ananász felül legyen. Nagyon finom, mutatós sütemény!

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók