Recept elkészítése:
Finom csokitorta recept
Hozzávalók:
6 tojás,
14-14 dkg porcukor, vaj, csokoládé, dióbél,
A forma kikenéséhez:
vaj,
liszt.
Elkészítés:
A tojássárgákat a porcukorral és a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a megpuhított csokoládét, ezzel is jót összekeverjük, és a masszából kiveszünk egy csészényit (ez lesz a krém). A többibe belekeverjük a darált diót és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett, nem túl nagy tepsibe öntjük, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, két lapra vágjuk, és megkenjük a krémmel. Az oldalára és a tetejére is kenünk, majd tejszínhabbal és mandulaszemekkel díszítjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges