Fatörzs torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
6 tojás,
6 ek. cukor,
6 ek. liszt.
Krém:
3 tojás,
15 dkg cukor,
2 ek. kakaó,
1 narancs reszelt héja,
20 dkg vaj.
Elkészítés:
A tojás sárgáját habosra keverjük a cukor felével, majd hozzáadjuk a maradék cukorral habbá vert tojásfehérjét, majd a lisztet. Kizsírozott, kilisztezett tepsiben megsütjük, majd deszkára borítva kell kihűteni. A piskótát újnyi magasra kell sütni, majd melegen kendőre borítjuk. Egy-két evőkanál rummal megöntözzük, és többször ki-be tekerjük. Összetekerve hagyjuk kihűlni.
Az egész tojásokat habverővel kikeverjük cukorral, a kakaóval, belereszeljük a narancs héjat, és gőz fölött, habverővel állandóan keverve sűrű krémmé főzzük. A gőzről levéve kihűtjük, majd hozzáadjuk az előre kikevert vajat. A krém ¼-t félrétesszük. A többivel megtöltjük, és bevonjuk a piskótatekercset. Hideg vízbe mártott villával barázdáljuk. Legalább egy fél napra jégbe hűtjük.
Elkészítés ideje: 120perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges