Recept elkészítése:
Epres joghurttorta recept
Hozzávalók:
1db kerek tortalap,
30 dkg eper,
4 dl joghurt,
4 dl tejszín,
20 dkg porcukor,
1 dkg zselatin,
citromfű.
Elkészítés:
8 db egyforma szép epret félreteszünk, a többit porcukorral és a joghurttal habosra turmixoljuk, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhab háromnegyedét, és a kevés vízzel felfőzött majd langyosra hűtött zselatint. A tortalapot vékony lapokra vágjuk majd megtoltjuk és körülsimítjuk az epres krémmel. Hűtőbe teve 2-3 órán keresztül pihentetjük. Tálaláskor a tortaszeleteket tejszínhabbal, eperszemekkel és citromfűvel díszítjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges