Elefántszem recept
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás,
12 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaó. 1 teáskanál szódabikarbóna,
2 evőkanál liszt,
10 dkg darált dió,
A krémhez:
2 evőkanál liszt,
1 tojás,
2 dl tej,
20 dkg margarin,
12 dkg porcukor,
1 evőkanál kakaó,
A díszítéshez:
2-3 banán.
Elkészítés:
A tésztához a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Beletesszük a tojássárgákat, a kakaót, a szódabikarbónát és a lisztet. Jól összekeverjük, és kikent, lisztezett tepsiben megsütjük. (Minél nagyobb tepsit használjunk, hogy fel tudjuk majd tekerni a tésztát.) Amikor megsült, darált dióval meghintett ruhára borítjuk, és feltekerjük, úgy hagyjuk kihűlni. A krémhez a lisztet a tojással kikeverjük, és a tejjel sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt krémhez adjuk. Elfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót. A kihűlt tésztát kitekerjük, és megkenjük a fehér krémmel, majd arra rákenjük a barna krémet. Az egyik szélére banánkarikákat rakunk, és feltekerjük a tésztát. Hűtőszekrényben jól megdermesztjük, majd felszeletelve kínáljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges